Bæredygtig Ansvarlighed

Miljø og bæredygtig ansvarlighed skal være repræsenteret i vores køkken, hver dag året rundt. Vi ser det som et stort ansvar, at vi som spisende mennesker kan være med til, at bevare og sikre mangfoldigheden & biodiversiteten i vores natur.

Råvarerne
Vi arbejder løbende på at udvikle vores sortiment af økologiske og lokale råvarer lige nu bruger vi ca. 50% økologi i vores køkkener. Vi hører gerne fra økologiske og lokale producenter som mener, at de har nogle glimrende friske råvarer de kan byde ind med. Hvis du ikke falder ind i denne kategori skal du ikke gøre dig ulejligheden at ringe.

Engangsservice
Som take away virksomhed bruger vi hvert år tusindvis af engangsartikler. Alt vores engangsservice er 100% komposterbart, 100% co2 neutral & helt fri for fossile brændstoffer. Servicet bliver bla. lavet af marven i sukkerrøret når der udvindes sukker - medens den resterende fibermasse tidligere blev betragtet som affald og derfor blev brændt. Udnyttes nu denne fibermasse til produktion af flotte, stærke og stabile cateringprodukter.

Fibermassen tilsættes naturligt bindemiddel og vand hvorefter det fremstår som en fin papirmasse også kaldet "pulp".
Pulpen anvendes nu til formstøbning af alle former for artikler take away. Det er muligt at producere op til 50 artikler fra blot et sukkerrør.

Madspild
Vi arbejder dagligt på, at reducere madspild både i produktionen & hos vores spisende kunder.

Vi er en del af Refood ordningen - hvilket vil sige at alt vores madaffald bliver afhentet og genanvendt til produktion af biogas.

I produktionen sørger vi for optimal udnyttelse af råvarerne og i vores kantiner har vi bla. indført vægtsystem, hvor dagens buffet bliver vejet - hvilket betyder en kraftig reduktion af mad der ryger i skraldespanden, til nærmest ingenting.



Madhimlens firmafrokosttlf: 53380361info@madhimlen.dk